Echte gesprekken

Face to Face Academy

De meeste waarde bevindt zich in de ruimte tussen de woorden.

 

Er wordt heel wat af gecommuniceerd in de wereld.

Veel woorden gaan langs elkaar heen. Er gaat veel tijd verloren door miscommunicaties en bedenk eens hoeveelheid conflicten zinloos ontstaan. Wat als we die tijd beter kunnen benutten .. aan iets wat ons blij maakt of vooruit helpt bijvoorbeeld.

 

Wil je de kunst van een echt gesprek voeren leren kennen?

 

Aandachtspunten:

  • Zeg je wat je werkelijk bedoelt?
  • Raak je de ander met jouw woorden?
  • Ben je authentiek en open?
  • Krijg je energie in gesprekken?                                                                  

Authentiek communiceren brengt je naar meer verbinding en betekenis.

 

Om een echt gesprek te kunnen voeren is luisteren en reflecteren natuurlijk van enorm groot belang. Wat hoor je als de ander praat? Je eigen reacties, mening, oordeel, ben je al bezig met je reactie te formuleren, bedenken, af te checken?

 

Kun je je voorstellen dat je met iedereen werkelijk in verbinding kunt zijn in een gesprek?

Dat je het beste van elkaar ontmoet waardoor er nieuwe creatieve ideeën en oplossingen opdoemen?

 

Martijn Hunter heeft de SummerSteps gevolgd

Mijn doel voor de training was een nieuwe richting te vinden voor mijn werk. Ik heb al snel tijdens de training een nieuwe job gevonden die me veel vrijheid geeft. Een grote winst is dat ik nu rustig ben en als ik iets niet weet door blijf vragen daar waar ik eerder in onzekerheid schoot. Ik ben op een heel andere manier aanwezig. Ook in het gezinsleven is de communicatie sterk verbeterd. Ik blijf niet meer hangen in irritaties maar spreek het uit en dat voelt heel erg vrij! ‘Van alleen goed moeten zijn, het moeten weten ben ik verplaatst naar het samen ontdekken, gedeelde verantwoordelijkheid.’

Joia is oprecht geïnteresseerd, scherp en liefdevol aanwezig waarbij ze perfect balanceert tussen “het laten” gebeuren en ingrijpen. Vanaf het eerste contact was de sfeer zeer aangenaam en vertrouwd.(M. Hunter)

 Even een check:

  • Voelt de ander zich bij jou echt gehoord en begrepen?
  • Ben je in staat om werkelijk te horen wat je vriend, kind, partner, collega of client bedoelt?
  • Kun je bij de ander zijn met je aandacht zonder jezelf te verliezen of verstrikt te raken in je commentaar?

 

Zou je levensgeluk en succes vergroten als je deze vragen met ja kunt beantwoorden? Dan kan deze training je veel opleveren.

Echte gesprekken

In een tijdslijn van 8 weken komen we met max 12 personen 7 dagen bij elkaar om de kunst van echte gesprekken te beoefenen.

Maar niet voordat we een persoonlijk gesprek voeren om al je echte wensen te beschrijven.

De investering bedraagt € 2.450,- excl. BTW inclusief gezonde hapjes en drankjes. Meerdere deelnemers kregen de kosten van hun werkgever vergoed. Is dit niet op jou van toepassing, kijk dan of de kosten voor jou aftrekbaar zijn. Hierdoor kunnen de werkelijke kosten flink lager uitpakken. Neem voor meer informatie contact op met je belastingadviseur of kijk op www.belastingdienst.nl.  

Ook teamwork behoort tot de mogelijkheden.

Groepen mensen die deze manier van communicatie toepassen hebben een lerende, groeiende, prettige, open, creatieve en ondersteunende sfeer. Wil je deze sfeer in je bedrijf implementeren? 

 

Elk kwartaal start een nieuwe groep van 12 deelnemers.

Maatwerk voor teams of groepen is mogelijk. 

 

 

SeasonSteps

een training om jezelf te horen praten!

Face to Face Academy

Binnenkort meer info: www.facetofaceacademy.nl

 

 

Joia is een gedreven en professionele coach met wie ik bijzonder reflecterende gesprekken heb mogen voeren. Graag beveel ik haar aan wanneer de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling hoog op je verlanglijst staat.

Robert Wardenaar